Recent Articles

Posted September 6, 2019Comments are off | Telefoon

Hoe zit het met de camera in de Samsung Galaxy S9

Over enkele weken wordt de Samsung Galaxy S9 gepresenteerd. In het ontwerp moet bijna alles hetzelfde blijven. Een kwetsbaarheid van de voorganger moet worden opgelost, maar deze keer ligt de focus op de camera. Lees snel verder zodat jij snel genoeg weet of je een Samsung S9 met abonnement of een Galaxy S8 abonnement moet afsluiten.

De introductie van de nieuwe Galaxy S9

Samsung is begin dit jaar: eind februari introduceert de groep de nieuwe Galaxy S9, zo luidt het in de branche. Samsung zou een maand eerder zijn dan vorig jaar. De Galaxy S8 werd pas eind maart getoond, in de handel was het pas eind april. De meest waarschijnlijke datum voor de presentatie is momenteel het Mobile World Congress in Barcelona.

Officieel is er nog niets bekend over de Galaxy S9. Maar onlangs heeft het Amerikaanse regelgevende agentschap FCC zowel de internationale versie van de Galaxy S9 (SM-G960F) als de S9 Plus (SM-G965F) toegevoegd. Het zouden dus weer twee modellen in verschillende maten moeten zijn. Of de nieuwe S-Klasse nummer 9 krijgt of dat Samsung zoals Apple op iPhone X nieuwe wegen inslaat, is nog onduidelijk.

Er wordt gesproken over een zogenaamde “super camera”

Visueel zou bijna alles hetzelfde moeten blijven: Samsung bevindt zich waarschijnlijk weer op een bijna het hele scherm aan de voorkant. De randen boven en onder het scherm kunnen iets smaller zijn. De vingerafdrukscanner aan de achterkant van het apparaat zal waarschijnlijk migreren onder de dubbele knop.

In het geval van de Galaxy S8 stond deze nog naast de camera, daarom werd deze vaak per ongeluk op de lens geslagen. De plaatsing werd daarom beschouwd als de grootste ontwerpfout van het overigens zeer stijlvolle apparaat.

Het ontwerp van de S9

Na vorig jaar te hebben gefocust op het nieuwe ontwerp, is het tijd voor de camera in de serie: het grotere model zal waarschijnlijk een dubbele camera gebruiken zoals de Galaxy Note 8. Sommige geruchten zeggen dat Samsung de camera zal voorzien van een zogenaamd DRAM-geheugen. Dat zou video’s mogelijk maken met maximaal 1000 frames per seconde.

De hardware van de Galaxy S9

Meer duidelijkheid zal binnenkort beschikbaar zijn met de processor. Op 4 januari introduceert Samsung een nieuwe processor genaamd de Exynos 9810, die waarschijnlijk zijn première in de Galaxy S9 zal vieren. De chip maakt voor het eerst LTE Cat.18 mogelijk met downloadsnelheden tot 1,2 gigabit per seconde. Op voorwaarde natuurlijk dat het gebruikte LTE-netwerk dergelijke snelheden ondersteunt.

Bovenal zou een aantal uiteindelijk moeten beslissen over het succes van de smartphone: de prijs. In de Galaxy Note 8 heeft Samsung de 1000 euro gekrast. Het is heel goed mogelijk dat de groep nu ook in het S-model in vergelijkbare regio’s als Apple zit. De iPhone X is verkrijgbaar vanaf 1149 euro.

Tags:

Comments are currently closed.